Over ons

Euralco, is een aluminium consultancy- en verkooponderneming voor aluminium halffabrikaten van hoogwaardige kwaliteit. Wij hebben een geografisch wereldwijde dekking door onze kantoren in Europa, Aziƫ en de Nederlandse Antillen.

Met 18 jaar ervaring in de advisering, productie, verkoop en het bewerken van aluminium halffabrikaten is Euralco uw partner wanneer het op probleemoplossingen in aluminium aankomt.

Speciaal daar waar OEM-ers (Original Equipment Manufacturers) hun staalproducten graag in aluminium uitgevoerd willen hebben, komt de know-how van Euralco op het gebied van uithardbare aluminium legeringen uitstekend van pas.

Euralco heeft eigen R&D mogelijkheden voor kleinschalige specifieke warmtebehandelingen. Zodoende kan binnen enkele weken een productspecifieke warmtebehandeling ontwikkeld worden. Daarnaast selecteert Euralco de juiste fabriek om het aluminium halffabrikaat te produceren volgens de in huis ontwikkelde receptuur.

Daarnaast draagt Euralco zorg voor de distributie, opslag en eventueel benodigde voorbewerking zoals knippen, zagen, stanzen, waterstraal snijden etc.

Mission statement:

Onze mission statement bestaat uit de volgende hoofddoelstellingen:

Onze klanten helpen om hun aluminium producten verder te ontwikkelen, en/of hun staalproducten te transformeren naar lichtgewicht hoogsterk aluminium

Onze klanten helpen om de juiste productie proces te vinden voor hun product

Het leveren van een hoog serviceniveau op zowel logistiek als technisch gebied. En het leveren van kosteneffectieve kwaliteitsproducten

Het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe producten met onze toeleveranciers, en deze bedienen met een professionele technisch hoogstaande en betrouwbare verkoop- en marketingorganisatie.