R & D

Euralco heeft eigen onderzoeksmogelijkheden voor kleinschalige warmtebehandelingen zoals het oplosgloeien, afschrikken en kunstmatig verouderen van uithardbare aluminium legeringen. Hiervoor hebben we de beschikking over een luchtcirculatie precisie-oven (+/-1 K), een afschrikzone met perslucht, geforceerde lucht, waternevelinjectie en waterbad.

Het gecomputeriseerd registreren van temperatuur, tijd opwarm- en afkoelsnelheid is geïntegreerd. Het vaststellen van exacte chemische samenstelling en mechanische waarden kan ook op korte termijn gerealiseerd worden.
Een productspecifieke warmtebehandeling kan zo binnen enkele weken gerealiseerd worden, daarnaast kan Euralco terugvallen op de technische kennis van fabrieksingenieuren waar we diepgaande samenwerking mee hebben.

Veel grote OEM-ers hebben hun voordeel behaald bij de samenwerking en expertise van Euralco. Hierdoor waren zij in staat om hun producten op een snellere en meer professionele manier te ontwikkelen dan zonder assistentie van Euralco.